Válassz egy ősi kártyát és vedd komolyan amit neked tanácsol

Erzsébet
Megosztotta: Erzsébet

Első kártya:

A béke a nyugalom és mozdulatlanság megnyugtató légkörével ölel körül. Ahogy megadod magad a béke szelíd ölelésének, meghallod kérést, hogy válj te is békéltetővé. Arra kér, hogy szenteld életed a békének, s így hozz békét a világra.

A világba úgy tudjuk elhozni a békét, ha saját életünkben is békét teremtünk. Tesszük ezt azáltal, hogy olyan gondolkodási és kommunikációs módszereket választunk, melyek tiszteletteljesek és erőszakmentesek. Figyeld meg saját gondolataidat! Mivel töltöd az idődet? Elvesztél a haragban, a dühben, az idegességben, a sértődésben, vagy toleráns vagy, elfogadó, megértő és szeretetteljes? Nem kell szentté válnod ahhoz, hogy béke uralja az életed. Azt azonban el kell határoznod, hogy konfliktusaidat úgy oldod meg, illetve úgy irányítod érzelmi testedet, hogy azzal előmozdítsd a békét. A béke nem a konfliktusok hiánya, hanem az az elhatározás, hogy a konfliktusokat a nagyobb öntudat elérésére és mások jobb megismerésére használod fel.

Második kártya:

A kommunikáció szenvedélyesen folyamodik hozzád, mikor találkozol vele utadon. Itt az ideje, hogy nagyobb figyelmet szentelj kommunikációs képességednek. Tisztánlátásra van szükség ahhoz, hogy üzenetedet ki lehessen bogozni és meg lehessen fejteni, még mielőtt teljes zűrzavarrá változik. Mindannyian megbotlunk a kommunikációban, amikor túlságosan leköt minket az, amit annak az energiának és időnek a megteremtéséért teszünk, amit szükségesnek vélünk önmagunk teljes megértéséhez. Annyira könnyű a közlés helyett csak fecsegni. Hiszen mindannyian megtanultunk beszélni, és a beszéd egyenlő a kommunikációval, nem? Hát nem!

A kommunikáció bonyolult, sokrétű tranzakció, amiben a szavak, a testbeszéd, a hangsúlyozás és az odafigyelés is szerepet kap. És ha ez nem lenne elég, amikor az érzelmek rátelepednek és befészkelődnek a mondanivalódba, jó eséllyel semmi sem jut el a hallgatósághoz, csak az érzelmek, ráadásul még azok sem túl tisztán. Hacsak nem kifejezetten valamilyen érzelmet szeretnél közölni, a legjobb a kiegyensúlyozott, baráti hangvétel megütése. Tudnod kell, hogy a kommunikációs képességeid csiszolására fordított idő miden pillanata aranyat ér.

Harmadik kártya:

Lehetőséget kapsz, hogy még közelebb kerülj az Istenséghez és toleranciában, elfogadásban és megengedésben éld az életed. Ezek a fogalmak táplálják az életet és a másokkal való kapcsolatot. Ennek elkezdéséhez meg kell tanulnod saját magadat elfogadni, saját magaddal szemben toleránsnak lenni. Ha ez sikerült, képes leszel nagylelkűen kiterjeszteni a toleranciát másokra is.

A világ nagyon unalmas lenne, ha mindenki olyan lenne, mint te. A különbségek teremtenek lehetőséget a növekedésre. Nem kell személyes sértésnek tartanod a másságot: a másság nem azt jelenti, hogy neked kellene változtatni meggyőződéseiden, hanem csak azt, hogy engedned kell másoknak, hogy eltérő véleményeket alkossanak, s meg kell tanulnod örömet lelni a sokféleségben.

Az elfogadhatatlant az Istenség nézőpontjából is lehet szemlélni. Ha az Istenség teremtette a világot, akkor miden létező dolog isteni eredetű, és egyformán méltó a szeretetre és a fényre. Akármi is az, amit dühítőnek és elítélendőnek tartasz másokban, valamiképpen benned is megvan. Mások csak tükrözik, vagy csal rájuk vetíted, hogy meggyógyíthasd magadban. Ha békét akarunk a világnak, gyermekeinknek és unokáinknak, akkor hajlandónak kell lennünk arra, hogy az intolerancia megszüntetésével békés világot teremtsünk. A számodra elfogadhatatlan dolgok átalakítása és a másokkal való kapcsolataid jobbítása révén észre fogod venni a béke édes gyógyító erejét. Ha békét teremtesz az életedben, azzal békét teremtesz a világban is!

Negyedik kártya:

A kesztyűt eléd dobták. Az előtted álló problémák az önállóságodat teszik próbára: a fennhatóságodat és hatalmadat, minden szinten. Megkérdőjelezik a saját birtokod, azaz önmagad fölötti hatalmadat. Ideje teljes mértékben elfoglalni hatalmi helyzetedet.

Ideje meggyógyítanod az önállósággal való kapcsolatodat, s megteremtened azt az egyensúlyt, ami jó neked és jó a világnak. A hatalom helyes alkalmazása a pszichológiai egészség és a felnőttség jele. Meggyógyulunk és kiteljesedünk, amikor elfoglaljuk hatalmi helyzetünket és felelősséget vállalunk tetteinkért. Minél hamarabb szerezd vissza hatalmadat, az életedben felmerülő problémák révén annál többet tudsz meg arról, hogyan élj vele. Üdvözöld a problémákat, határozd el, hogy megtanulod mindegyiktől azt, amit meg kell tanulni, és ragyogó példa, igazi erőforrás leszel mindenki számára, a világ pedig egy kicsit jobb lesz tőled.

Írd le a véleményed

X