Több mint egy hónapja először érezzük magunkat ennyire szabadnak, és néhányan közülünk talán nem is tudják, mit kezdjenek ezzel a mámorító érzéssel. Sőt, néhányunkat talán még meg is félemlít, és ez arra késztethet, hogy a legrosszabbra gondoljunk, és ezért még több ilyen érzésre számítsunk.

Tehát, attól félünk, amit nem tudunk irányítani, és ebben a gondolatban élünk. Most, hogy a Merkúr kikerült az útból, olyannyira belefeledkezhetünk a negatív gondolkodásba, hogy elkezdjük azt hinni, hogy tényleg minden olyan rossz, mint amilyennek gondoljuk. Tényleg számít, ha ez csak a fejünkben van?

Ha úgy érezzük, hogy valami szörnyűséget élünk át, tényleg szükségünk van arra, hogy ez a valóságban is megnyilvánuljon ahhoz, hogy „tényleg rossz” legyen?

Amitől a legjobban félünk, abban a pillanatban valóra válik, amint az elménk színházát adjuk neki az előadásra. Csak mondogasd magadnak: „Ez mind csak az elmémben van. Minden csak az elmémben van.”

A három csillagjegy, akiknek a legrosszabb félelmei valóra válnak a Merkúr 2022 október 2-i egyenesbe fordulását során:

Szűz

Ha belegondolsz, valószínűleg egy sor olyan félelemmel tudsz előállni, amit soha nem szeretnél valóra váltani, és amint a Merkúr október 2-án egyenesbe fordul, ezek a félelmek fel fognak emelkedni a fejedben, és szinte valóságosnak érzed őket.

Félsz attól, hogy elhagynak, és egyedül maradsz… az utolsó dolog, amit szeretnél ebben az életben, hogy az emberek elfelejtsenek, és miközben ezt kezded túlgondolni, elkezded ezt valóságként megteremteni magadnak.

Ez nem azt jelenti, hogy az emberek automatikusan elkezdenek eltávolodni tőled, de ez egyfajta paranoiát indít el benned, ahol alapvetően erre számítva járkálsz körbe-körbe.

A nap nagy részét azzal töltöd, hogy úgymond várod, hogy leessen a cipő; azt hiszed, hogy a barátaid már nem törődnek veled, és bár még mindig törődnek veled, nem érted, hogyan lehetséges ez. Azt hiszed, hogy elfelejtettek, hátrahagytak… csak ez jár a fejedben.

Ezt már olvastad?
3 csillagjegy nagy változásokat tapasztal február 26-án

Mérleg

Az elmúlt hónapban a Merkúr retrográd mozgását ürügyként használtad arra, hogy ne végezd el a dolgaidat. Olyan valaki vagy, akinek sok tapasztalata van a retrográd mozgással járó problémákkal kapcsolatban, és most, hogy október 2-án egyenesbe kerül, úgy érzed, hogy nincs mire fognod a jelenlegi aggodalmaskodó állapotodat.

Bár könnyű volt a saját kudarcaidat a Merkúr retrográd irányába tolni, most a saját tetteidért is felelősségre vonnak, és ez azt mutatja, hogy a fejedben kudarcosnak tartod magad.

Ez a legnagyobb félelmed: azt gondolni, hogy kudarcot vallottál, és hogy valaki más is rájön arra, hogy valójában ez lehetsz te. Félsz attól, hogy kevésbé hízelgő fényben látnak, és te vagy az, aki negatív fénybe helyezi magát, egyszerűen azért, mert nem tudod abbahagyni, hogy rosszat gondolj magadról.

Halak

A legrosszabb félelmeid mind a család körül forognak, és bár nincs semmi különösen félelmetes október 2-án, vagy a Merkúrnak most tulajdonított közvetlen hatásban, a túlgondolkodásod mértékét tekintve kissé túlterheltnek fogod érezni magad.

Mindent túlzásba viszel, Halak, és amikor úgy döntesz, hogy egy családtagod vagy rászorul, vagy bajban van, gyakorlatilag megőrülsz, ha elképzeled, min megy keresztül.

A végletekig empatikus vagy, és így a Merkúr egyenesbe fordulását idején a legrosszabb félelmeid válnak valóra. Elmerülsz a negatív gondolkodásban, és ez soha nem tesz veled semmit, csak rossz hangulatba hoz, ami csak savanyúvá, majd szomorúvá válik.

Ezt teszed magaddal. Igen, joggal aggódsz bizonyos családtagjaidért, de egy lépést hátra is kell lépned, hogy szemtanúja legyél a valóságnak; nincsenek olyan nagy bajban, mint gondolod. Nyugodj meg, Halak, ne vidd ezt az egészet túlzásba.

X