Egyesek számára jelezheti a kártya betegség jelenlétét, ám ez nem feltétlenül fizikai tünetekben jelentkezik.

Benned is „elromolhat” valami, és a környezetedben is, sőt akár a kapcsolataidban is felütheti a fejét nem várt, vagy régóta megbújó akadály, ami most felerősödik. Ne aggódj, elsősorban rajtad áll, hogy szenvedsz vagy nyugodtan szemléled és elfogadod a történéseket, hogy most ez van, és ez is elmúlik egyszer. Minden kapcsolatban előfordulhatnak mosolyszünetek, egyszerűen tudnod kell, hogy ki fog sütni a Nap.

Vannak, akik számára azt jelzi a kártya, hogy szellemileg kissé túlhajtottad magad, ideje pihenni! Adj magadnak egy kis pihenőidőt, mert ha így folytatod, akkor a kétségbeeséstől a kapkodásig (ami sosem szül jót) nagyon sok negatív dolog előjöhet. Pihenj! Végy ki szabadságot, meditálj, töls időt a természetben. Töltekezned kell!
Az életben is vannak változékony időszakok, a nagy megindulások előtt általában elcsendesedés, pihenés, szünet van jelen. Tehát készülj fel rá, hogy valami nagyon nagy dolog van készülőben, ha úgy érzed, most minden áll, semmi nem halad. Majd fog! Gyűjtsd az erőt,mert szükséged lesz rá!
Megérzések, felismerések, ráeszmélések jöhetnek csendes meditáció közben.

Lehet, hogy több alvásra, pihenésre van szükséged. Mindenképp hallgass erre a belső igényre. Csak jót tesz a pihentség. S mindeközben lehetnek éber álmaid is, amik fontos információkkal szolgálhatnak neked.

Ha esetleg beteg voltál, akkor bizonyosodj meg róla, hogy elegendő időt szánsz a teljes felépülésre.
Elképzelhető, hogy a helyzet, amiben jelenleg vagy, nem fog javulni attól, hogy további lépéseket teszel (emlékezz a fogyó Hold idejére választott kártyákra! Nagyon az elengedésről, kötelékek elvágásáról szólt. Tehát nem feltétlenül kell mindent/mindenkit megmenteni. Nem is lehet. Az elfogadás művészete ennek felismerésén és megértésén alapszik.) Tudd, mikor kell hátrébb lépni, kivonva magad a helyzet hatása alól, s elengedni.
A sikeres megoldás kulcsa nagy valószínűséggel meditáció közben fog felbukkanni, vagy váratlan felismerésként egy csendes séta során.

A kártya talán legfontosabb üzenete, hogy szánj időt magadra.